PDA

توجه: این یک نمای بایگانی (آرشیو) است. در این حالت عکس‌ها نمایش داده نمی‌شود. برای مشاهده کامل متون و عکس‌ها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خارج اصول 1/18



محمد اشعری
2019/04/12, 11:43
محصل از روایت حارث بن مغیره سه احتمال شد:
1. احتمالی که آقای خویی دادند: این روایت مربوط به احادیث متعارضه نیست بلکه محتوای آن شرط حجیت خبر واحد بلامعارض است. خبر واحد ثقه حجت است تا زمان ظهور حضرت بقیت الله
a. روایت مشتمل بر عبارت «کلهم ثقه » هست که با این احتمال سازگار نیست
2. این روایت مربوط به روایات متعارض است. می فرمایند اگر روایاتی به شما رسید که همه راوایان آنها ثقه هستند موسع علیک در عمل به هرکدام عمل کنی به عبارت دیگر تخییر بین دو روایت!
3. روایت مربوط به روایات متعارض است به همین نکته احتمال دوم ولی منظور از توسعه، توسعه در عمل به اخبار متعارض نیست بلکه در عمل کاملا آزاد هستی و از ناحیه آن دو روایت متعارض هیچ وظیفه ای متوجه تو نیست و اینطور نیست که باید به یکی از آنها عمل کنی به عبارت دیگر آن دو روایت تساقط می کنند نه تخییر! حال بعد از تساقط وظیفه عملی مکلف چیست؟ این روایت نسبت به آن بیانی ندارد. وقتی به محضر امام شرفیاب شد تمکن از فحص پیدا کرده است و باید از امام جویا شود.

روایت سوم:
روایت علی بن مهزیار( هرچند مرحوم آخوند تعبیر به مکاتبه عبدالله بن محمد کرده است) ثمره آن هم این است که جهالت عبدالله بن محمد ضرری نمی زند. زیرا علی بن مهزیار می گوید خود توقیع امام را دیده است هرچند به خط عبدالله بن محمد باشد.
آیا نماز نافله را سوار بر مرکب هم می شود خواند یا باید بر ارض خوانده شود؟
اشکالات:
1. مرحوم اصفهانی: این روایت اطلاق ندارد و مختص به مستحبات است و نمی شود تخییر در غیر مستحبات را نتیجه گرفت.